Πώς θα τρυπήσω σκληρό πλακάκι μπάνιου

Εμφανίσεις: 9590
by Αντώνης Πυλαρινός

Πώς θα ανοίξω τρύπα σε σκληρό πλακάκι.

 

Στην σύγχρονη εποχή που ζούμε το πλακάκι έχει μπεί για τα καλά στην ζωή μας.

Επενδύουμε με πλακάκια το μπάνιο μας, την κουζίνας μας, το σαλόνι μας με πέτρα και δημιουργούμε ένα φιλικό περιβάλλον υψηλής αισθητικής.

Οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις στην διάρκεια και την αντοχή έστρεψαν τα εργοστάσια στην κατασκευή σκληρών πλακιδίων με επιφάνεις που δύσκολα τρυπιούνται.

Επιπλέον για λόγους υγιεινής και για να έχουμε λιγότερους αρμούς, τα πλακάκια μεγάλωσαν σε διάσταση και έτσι φτάσαμε σήμερα να τοποθετούμε πλακάκια διαστάσεων 30x60, 60x60, 120x60, γρανίτες μεγάλους, ρετιφικάτους.

Πώς όμως ανοίγω τρύπα σε αυτές τις επιφάνειες για να τοποθετήσω μία βρύση, ένα αξεσουάρ, ένα έπιπλο μπάνιου κρεμαστό, μία πρίζα?

Πόσα τρυπάνια θα χαλάσω για κάθε οπή?

Να επιλέξω κάποιο τρυπάνι που χρειάζεται νερό ή είναι λάθος?

Read more

Ο Δολοφονικός Μόλυβδος στα είδη υγιεινής

Εμφανίσεις: 10031
by Αντώνης Πυλαρινός

Πόσο μόλυβδο βγάζει η Βρύση σας?

Εργαστηριακές μελέτες απέδειξαν ότι τα μέταλλα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μπαταριών και εξαρτημάτων μπάνιου και κουζίνας περιέχουν ένα ποσοστό μολύβδου το οποίο μεταφέρεται στο νερό.

Η αποδέσμευση της ποσότητας του μολύβδου κατόπιν μεταφέρεται στο σώμα μας και στο αίμα μας δημιουργώντας προβλήματα υγείας καθώς η τοξικότητα του μολύβδου είναι μεγάλη.

Η τοξικότητα του διαπιστώνεται ακόμα και σε χαμηλή συγκέντρωση στο αίμα: 80-100mg/l.

Ο μόλυβδος στο ανθρώπινο σώμα σε ήπια μορφή δημιουργεί πονοκεφάλους, διαταραχές ύπνου και μνήμης και γαστρεντερολογικά προβλήματα.

Η δηλητηρίαση από μόλυβδο είναι πιο διαδεδομένη στα παιδιά και ευθύνεται για πολλές διαταραχές συμπεριφοράς.

περισσότερα >>

Τί Λεκάνη Μπάνιου να αγοράσω?

Εμφανίσεις: 8385
by Αντώνης Πυλαρινός

Πόσες και πόσες φορές χρειάστηκε να ψάξουμε στο internet για είδη υγιεινής λεκάνες και νιπτήρες μπάνιου......?

Θαυμάσαμε τις φωτογραφίες που κατασκεύασαν τα σύγχρονα προγράμματα των computer, είδαμε τιμές, διαστάσεις, θαυμάσαμε γενικά.

Άλλες φορές απλά σερφάραμε με το κινητό ξαπλωμένοι στον καναπέ μας έχοντας το ένα μάτι στην τιμή και σε μία μικροσκοπική εικόνα, παράλληλα το άλλο μάτι παρακολουθούσε το δάκτυλο μας που ολοένα που κινούνταν.

"Μείναμε σπίτι", φοβούμενοι από τον covid-19 και αποφασίσαμε να γίνουμε περισσότερο πρακτικοί, αποφασίσαμε να ασχοληθούμε περισσότερο με τα μικρόβια και το πλύσιμο των χεριών και να δώσουμε έμφαση στην καθαριότητα του χώρου μας.

Και αναρωτηθήκαμε τι λεκάνη μπάνιου να αγοράσω?

Περισσότερα >>
βαλβίδα ασφαλείας θερμοσίφωνα

Τρέχει η βαλβίδα του θερμωσίφωνα;

Εμφανίσεις: 94430

 

Πολλές φορές στον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα παρατηρείται το φαινόμενο να δακρύζει η βαλβίδα ασφαλείας όταν ζεσταίνουμε το νερό μέσο αντίστασης. Άλλες φορές στάζει περισσότερο άλλες λιγότερο. Διαβάζοντας και τους όρους εγγύησης επώνυμων κατασκευαστικών οίκων βλέπουμε ότι μας παρακινούν να αποχετεύουμε το νερό από πιθανή διαρροή της.

Για το παραπάνω φαινόμενο έχουν ειπωθεί πολλά και ορισμένοι καταναλωτές μπαίνουν στη διαδικασία της αντικατάστασης της συσκευής τους χωρίς αυτή να χρειάζεται ενώ πολλοί τεχνίτες (από αυτούς που τα φτιάχνουν όλα) βγάζουν συμπεράσματα όπως ότι  δεν είναι καλό αυτό το προϊόν πάρε το άλλο γιατί σε αυτό τρέχουν οι βαλβίδες και πολλές φορές επισκέπτονται τον πελάτη τους αλλάζοντας συνέχεια βαλβίδες  χωρίς να χρειάζεται....

περισσότερα >>